Почистваме шарана, измиваме и го натриваме обилно с черен пипер и сол. Нарязваме го на порции напречно на гръбнака и го оставяме 2 часа в хладилника. Изпичаме парчетата риба на скара и отстраняваме костите. Приготвяме соса като задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаните чушки, обелените и настъргани домати, счукания чесън и целите люти чушлета. Слагаме зрънцата черен пипер и бахар и варим 10-15 мин на тих огън. Накрая поръсваме с наситнен пресен магданоз и тарос. Разпределяме рибата в чинии и заливаме порциите с така приготвения сос.
Продукти: 1 шаран (около 2 кг), 7-8 глави лук, 3 глави чесън, 3 домата, 3 чушки, 2 люти чушлета, 1 ч.ч. олио, 10 зърна черен пипер, 3 зърна бахар, връзка магданоз, тарос, смлян черен пипер, сол.