Шаран на барбекю
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 8 готвача |
Снимката е добавена от viliya
Необходими продукти
- • 1 бр. шаран (около 1.5 - 2 кг )
- • сол
- • 4-5 скилидки чесън
- • по-голяма скара сандвич
Начин на приготвяне
Шаранът се почиства от вътрешностите и люспите. Разрязва се по дължина от корема към гърба, не до края, заедно с главата и се разтваря, така че да стане като отворена книга (или да заприлича по форма на калкан). Чесънът заедно със солта се счукват в хаванче до гладко пюре. Шаранът се намазва добре от двете страни с чесновата паста и се поставя в скара сандвич. Пече се върху дървени въглища, като се обръща няколко пъти до готовност.
* Това, колкото и невероятно да звучи, е най-вкусно приготвената риба, която съм яла някога.
* Това, колкото и невероятно да звучи, е най-вкусно приготвената риба, която съм яла някога.
Рецептата е добавена от didkapan на 5 Декември 2013 г.
Източник: От един стар рибар
Източник: От един стар рибар
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 4 didkapan [Автор на рецептата] | Дa, дa - точно нa бaрбекю нa брегa нa язовир го опитaх зa пръв път. Рибaтa беше току-що извaденa от водaтa. | 6 Дек 2014 |
# 3 morskia | За предпочитане е шарана да е от голите, по-мазен е. И скарата да е на брега на язовира м-хъъъ... | 6 Дек 2014 |
# 2 didkapan [Автор на рецептата] | Радвам се, че се е харесала и на вас. Наистина като се стопи собствената мазнина на рибката и като се смеси с аромата на пушека от огъня става м-м-м... | 6 Дек 2013 |
# 1 viliya [Изпробвал рецептата] | Дианка, наистина шарана изпечен по този начин има невероятен вкус! Благодаря за рецептата! [Изпробвана] | 6 Дек 2013 |
снимки от viliya [Изпробвал рецептата] |
6 Дек 2013 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.