Шаран по Самоковски
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 2 Любима на 39 готвача |
Снимката е добавена от ani4ka12
Необходими продукти
- • 1.5 кг риба шаран
- • 150 г ориз
- • 100 г стафиди
- • 100 г орехи
- • 800 г картофи
- • 200 мл бяло вино
- • 400 мл рибен бульон или вода
- • сол, черен пипер
- • 4-5 стръка целина (нарязани на ситно)
- • 7-8 сръка праз лук
Начин на приготвяне
Праза се нарязва на ситно, добавят се стафидите, орехите, ориза, сол, черен пипер. В глинен гювеч на дъното се разпределят измитите и нарязани на полумесеци картофи. Добре осоления отвън и отвътре шаран се пълни със сместа от праза и се зашива. Върху картофите се разпределя останалата плънка, полива се с бяло вино, наръсва се с целината и отгоре се полага шарана. Ястието се захлупва и се пече на 220 С 40-50 минути.
Рецептата е добавена от vacekal на 7 Декември 2009 г.
Източник: иван звездев
Източник: иван звездев
Още рецепти за:
Никулден ⋅ Ястия с риба ⋅ Риба на фурна ⋅ Риба с картофи ⋅ Риба с ориз ⋅ Шаран ⋅ Пълнен шаран ⋅ Ястия с картофи ⋅ Ястия с ориз ⋅ Праз лук ⋅ Гювеч ⋅ Българска кухня
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 3 ani4ka12 [Изпробвал рецептата] | Днес приготвих шарана и стана много вкусен у дома всички го харесаха, рецептата отива във любими. [Изпробвана] | 6 Дек 2014 |
снимки от ani4ka12 [Изпробвал рецептата] |
6 Дек 2014 | |
снимки от vacekal [Автор на рецептата] |
7 Дек 2009 | |
# 2 cvetanio [Изпробвал рецептата] | Збравих оценката... | 7 Дек 2009 |
# 1 cvetanio [Изпробвал рецептата] | Ехааа, това съм го пробвал. Наистина е много вкусно. Браво! [Изпробвана] | 7 Дек 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.