Пълнен шаран на баба
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Средна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 20 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от FORCEY
Необходими продукти
  • • 1 бр. риба шаран
  • • 3-4 бр. домати
  • • сол
  • За плънката:
  • • 4-5 глави лук (в зависимост от големината на шарана)
  • • счукани орехи
  • • 1 бр. малък домат
  • • магданоз, суха мащерка, черен пипер
  • • олио
Начин на приготвяне
Шарана се почиства от вътрешностите. Главата се цепи, почиства се, махат се дреболиите (месото до хрилете). Шарана се посолява от вечерта. На другия ден се измива (той си поема колкото трябва сол).
Плънка: Лука се нарязва на дребно. Слага се в тенджера и се задушава с малко вода и олио. Когато изври водата и остане само олиото, се слага 1 нарязан домат. Добавят се счуканите орехи (равни или повече от лука по количество). Слагат се подправки: черен пипер, магданоз и задължително мащерка, натрошена на ситно. Разбърква се добре (без да ври). Шарана се пълни. Главата също се пълни.
Зашива се, слага се да се пече с малко вода (ако е тлъст шарана, без олио) и се залива с нарязани домати. От време на време се долива вода, тъй като може да изври. Когато шарана се зачерви, може да се завие с фолио, за да не изгори.
Рецептата е добавена от steffi на 10 Февруари 2010 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
FORCEY
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Получи се доста добре :)
[Изпробвана]
2 Фев 2016
снимки от
FORCEY
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1 2 Фев 2016

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.